Sedemletna Bea je pri 132 centimetrih tehtala 42 kilogramov (ITM = 24). Zdravnik je njeno mater Daro-Lynn Weiss opozoril, da bi deklica morala upoštevati dieto, saj ji pri visoki telesni teži grozi visoki krvi tlak, sladkorna bolezen in holesterol.

"Bea je po končanem pouku včasih pojedla kos pice ali giros," je zapisala Weissova. "Druge dni sem jo prisilila, da je izbrala med nizkokalorično zelenjavno juho ali trdo kuhanim jajcem. Včasih sem ji privoščila košček kavne torte, predvsem zaradi tega, ker sem sama hotela pojesti skoraj celo. Če so ji na kakšni rojstnidnevni zabavi ponudili tortice, sem ji razložila, da niso zdrave in naj jih ne je. Včasih sem popustila, spet drugič sem ji zabrusila, naj ne je takšnih svinjarij. Odvisno kakšne volje sem bila tisti dan. Potem sem sama pojedla dve tortici, ko me ni gledala," je navedla Weissova.

Avtorica je o svojih načinih, kako hčer prisiliti, da je čim manj kalorične stvari, še dodala: "Nekega dne sem Bei prepovedala jesti večerjo, saj sem ugotovila, da je v šoli na dan o francoski zgodovini pojedla za 800 kalorij sira brie, filet mignon, bageto in čokolado. V petkih sem ji prepovedala jesti pico, ko je priznala, da je zraven pojedla še koruzno solato. Skregala sem se z zaposlenim v Starbucksu, ki mi ni znal povedati, koliko kalorij je v otroškem lončku vroče čokolade. Pisalo je od 120 do 210 in ker mi ni znal povedati točne številke, sem lonček vzela iz Beinih rok, vsebino zlila v koš za smeti in odkorakala ven."

To sem še vedno jaz - Ne, nisi ...

Ko je Bea izgubila sedem kilogramov (ITM = 20) in dosegla materine standarde pred slikanjem za revijo Vogue, je Weissova opisala hčerino reakcijo: "To sem še vedno jaz. Nisem drugačna, kljub temu, da sem izgubila sedem kilogramov." Weissova ji je dokazala nasprotno: "Od tega trenutka naprej je tista debela deklica preteklost." Po njenem licu je spolzela solzica: "Samo zato, ker je v preteklosti, še ne pomeni, da se ni zgodilo."

"Nisem zaužila nobenega grižljaja, pogledala menija v restavraciji ali bila že na robu bruhanja, da ne bi ob tem pomislila, kako bo to vplivalo na mojo telesno težo," je dodala Weissova. "Kdo sem jaz, da lahko majhno deklico učim o zdravem prehranjevanju in samozavesti?" se je vprašala.

"Osebe, ki pišejo osebne članke za Vogue, niso znane po prijaznosti ali skromnosti," je Katie Baker zapisala na Jezebel.com. "A Weissova je zagotovo ena izmed najbolj krutih, sebičnih žensk in mater v zgodovini Vogua." Nek anonimni bloger iz revije New York magazine pa je dodal: "Prepričan sem, da je Weissova svoji hčeri ravnokar predala zemljevid, ki vodi do vseh možnih motenj prehranjevanja."