Žiža, ki je sicer tudi nepoklicni podžupan Izole, naj bi bil po pisanju časnika Delo pripravljen opravljati le funkcijo vršilca dolžnosti, zato bodo v bolnišnici aprila ali maja objavili razpis za mesto strokovnega direktorja.

Za pojasnila je STA poskušala pridobiti tako direktorja bolnišnice Janija Derniča kot samega Perošo. V upravi bolnišnice so pojasnili, da lahko izjave poda le Dernič, ki pa je danes odsoten in bo za izjave dosegljiv v ponedeljek.

Svet izolske bolnišnice bi moral v četrtek obravnavati tudi poslovno poročilo za leto 2011, a se to ni zgodilo. Člani sveta so namreč ugotovili, da strokovne službe poročila niso pripravile v skladu z navodili in metodologijo ministrstva za zdravje, zato so obravnavo poročila preložili za tri tedne, poroča Delo. Izguba bolnišnice je lani neuradno sicer presegla 1,8 milijona evrov izgube.

Člani sveta so v četrtek med drugim sklenili, da bolnišnica vloži tožbo zoper Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ker ji ta lani ni plačal za skoraj milijon evrov obveznosti.

Prav tako so se seznanili s tožbo Tomislava Klokočovnika zoper bolnišnico, ker mu ta kljub zagotovilom tedanjega direktorja Antona Kranjca ni dodelila prostorov za opravljanje koncesijske dejavnosti. Bolnišnica naj bi Klokočovniku dolgovala pol milijona evrov. V svetu zavoda so ugotovili, da sta Kranjc in tedanja strokovna direktorica Edvina Gregorič Klokočovniku nepooblaščeno obljubila prostore, zato so tožbo vzeli le na znanje, še poroča Delo.