Mogoče se sliši nenavadno, kljub vsemu pa ni tako zelo redko, če zdravnik zaprosi za uporabo CT-naprave veterinarja,  ki to napravo uporablja za preglede štirinožnih živali. Združenje britanskih veterinarjev pa je včeraj celo izjavilo, da bi lahko CT-naprave, ki so bili izdelane posebej za potrebe konj, uporabljali tudi za preglede ljudi s prekomerno telesno težo, poroča Daily Mail.

V ZDA pa je pregledovanje pretežkih posameznikov s CT-napravami v živalskih vrtovih povsem ustaljena praksa. V Veliki Britaniji zaenkrat tega naj ne bi izvajali, čeprav mnogi trdijo, da je to navadna laž. Predstavnica za stike z javnostjo londonskega živalskega vrta je izjavila, da so jih zdravniki že večkrat prosili za dovoljenje za uporabo njihove CT-naprave. Vse naj bi zavrnili, ker imajo licenco za njegovo uporabo samo za živali v živalskem vrtu.

Sodeč po raziskavah naj bi imelo do leta 2050 v Veliki Britaniji kar dve tretjini vseh Britancev težave s prekomerno telesno teže. Potrebe po vedno večjih bolnišničnih posteljah, invalidskih vozičkih in močnejših mizah pa postajajo vedno bolj očitne. Nekateri zdravniki so celo prepričani, da je postala debelost merilo za zdravniške pripomočke. Veliko pripomočkov in naprav, ki jih zdravniki uporabljajo pri postavljanju diagnoz in zdravljenju, namreč ne deluje pravilno, ko jih zdravniki uporabijo na ljudeh s prekomerno telesno težo, še poroča Daily Mail.