V povprečju Britanci verjamejo, da se starost začne pri 59-ih letih in da se mladost konča pri 41-ih. Starejši od 80 let pa menijo, da so ljudje mladi vse do 52-ga leta, ostarijo pa pri 68-ih.

Minister Steve Webb je povedal, da se mora odnos do staranja hitro spremeniti, saj se britansko prebivalstvo stara. Glede na to, da je starostna meja za upokojitev 66 let, morajo ljudje spremeniti mišljenje o tem, kdaj nekdo postane star. ''Ideja, da smo pri 59. stari, je iz časa prve svetovne vojne, ne pa iz leta 2012,'' je dejal. ''Ljudje danes živijo dlje, delajo dlje in tudi v poznejšem obdobju svojega življenja veliko prispevajo.''

Raziskava ministrstva je med drugim pokazala tudi, da imajo starejši obratno mišljenje o mladih. V študijo so zajeli 2000 ljudi in kot je zaključila raziskava, je starostna diskriminacija močno zakoreninjena v britansko družbo. Starejši ljudje se pogosto počutijo izolirani in izključeni v določenih priložnostih.

Vsak tretji je bil v zadnjem letu vsaj enkrat ''obsojan'' zaradi svoje starosti. Vsak sedmi je dejal, da je nesprejemljivo imeti šefa, starejšega od 70 let, le vsak dvajseti pa enako meni za šefa, mlajšega od 30 let.
Kljub temu pa 70-letnike (in starejše) ljudje vidijo kot bolj prijazne, bolj kompetentne in z višjimi standardi, kot 20-letnike.

Raziskava je ugotovila tudi zanimivo dejstvo – tudi mladi doživljajo starostno diskriminacijo. Ne le to, mlajši od 25 let pogosteje doživljajo dvakrat več diskriminacije kot katerakoli druga starostna skupina.

Mnenja o starosti se razlikujejo tudi pri moškihin  ženskah. Moški menijo, da se mladost konča prej, kot to menijo ženske. Prav tako verjamejo, da hitreje ostarimo.