Glažar je pojasnil, da bi moral Židan denar vrniti do konca lanskega leta, a po njegovih besedah po zadnjem preverjanju tega denarja še niso dobili. Ob tem je izpostavil, da je bil Židan zadnje dni nedosegljiv, tako da ZD od njega ni dobil nikakršnega pojasnila.

Prva prizadevanja ZD Vrhnika bodo šla v smeri rešitve, ki bi ZD najhitreje pripeljala do pripadajočega denarja, je poudaril novi direktor. V primeru, da ne najdejo boljše rešitve, bo tožba nujno potrebna, je dejal Židan, ob tem pa izpostavil, da to pomeni, da denarja še nekaj časa ne bodo dobili. Ta denar ZD zelo rabi, zato se bodo morali v vodstvu s tem problemom začeti aktivno ukvarjati, je dejal.

ZD Vrhnika je namreč 8. oktobra 2009 podjetju Eurogradnje nakazal 160.000 evrov posojila. Kmalu je podjetje direktorju zdravstvenega doma Emilu Židanu in še eni osebi nakazalo 160.000 evrov are za nakup Židanove nepremičnine, ki pa je dejansko ni nikoli kupilo.

15. januarja 2010 so nato ZD Vrhnika, Eurogradnje in Židan sklenili medsebojno pogodbo, po kateri se je Židan zavezal, da bo prevzel vrnitev posojila, ki so ga Eurogradnje dobile od ZD.  Zdravstveni dom pa je izdal izjavo, da mu Eurogradnje ne dolgujejo ničesar več.