1. Recite ne konzerviranim paradižnikom

Endokrinolog Fredrick Vom Saal sam zase pravi, da nikoli ne bo jedel konzerviranih paradižnikov. Razlog? Notranja obloga konzerve naj bi vsebovala bisfenol-A, sintetični estrogen, ki naj bi vplival na razvoj številnih bolezni – od bolezni srca in ožilja pa vse do diabetesa. Kislost, ki je značilna za paradižnik, pa naj bi bila kriva za sproščanje tega sintetičnega estrogena.

2. Uživanje mesa goveda, ki ga hranijo s koruzo, ni priporočljivo

Kmet Joel Salatin trdi, da bo vedno zavrnil govedino, če bo vedel, da je bilo govedo hranjeno s koruzo. Meni, da bi moralo biti govedo hranjeno samo s senom in ne z žitaricami. Prepričan je, da govedu koruzo dajejo v hrano samo zato, da bi bile živali hitreje pripravljene na zakol. Takšnega mnenja je tudi raziskava, ki so jo izvedli v ZDA. Ugotovili so, da je meso goveda, ki je bilo hranjeno samo s senom, bolj bogato s kalcijem, magnezijem, kalijem, vitaminom E in s številnimi drugimi vitamini in minerali.

(Foto: Jaka Adamič)

3. Pokovka iz mikrovalovne pečice

Kislina, ki jo dajo v vrečo zato, da se pokovka speče, naj bi povzročala neplodnost. Testiranje na živalih, ki so jih hranili s pokovko, ki je bila pripravljena v mikrovalovki, pa je pokazalo, da je bila ravno pokovka vzrok za pojav raka na jetrih, testisih in trebušni slinavki.

4. Izogibajte se krompirju, ki ni organski

Kako veste, da krompir ni organski? Če organsko pridelan krompir pustite nekaj dni pri miru, bo začel kaliti. Z neorganskim se to ne bo zgodilo, ker je obdelan s kemikalijami.

5. Recite ne tudi lososu, ki je življenje preživel v umetnem bazenu

Ribiči trdijo, da ima tak losos manj vitamina D in več kancerogenih snovi. Zakaj? Če pojeste takšno ribo, pojeste tudi vse, kar je ta riba zaužila.

Foto: Splet

6. Mleko krav, ki so jim dodajali umetne hormone, je lahko škodljivo

Nekateri svojim kravam v hrano ali vodo dodajajo rastni hormon, ker naj bi ta povečal količino mleka. Nekateri od teh hormonov naj bi povečevali možnost infekcij vimen in povzročali celo gnojno mleko. Da to ne vpliva dobro na naše zdravje, ni treba posebej poudarjati.

7. Škropljena jabolka

Obstajala naj bi namreč močna povezanost med pesticidi in pojavom rakastih obolenj pri človeku, ki jabolka škropi ali pa jih zgolj uživa.