Kot navajajo na ministrstvu, bo vlada v četrtek sprejela tudi sklep o podpisu aneksa za Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije, saj tudi oni želijo podpisati enak aneks, kot ga bodo podpisali sindikati zaposlenih v zdravstveni negi.

Aneks naj bi podpisali že prejšnji četrtek, a je ministrstvo za zdravje podpis prestavilo. V petek je nato Pergam sporočil, da so se odločili, da aneksa ne bodo podpisali, saj problematike medicinskih sester s srednješolsko izobrazbo, ki opravljajo delo diplomiranih medicinskih sester, ne rešuje sistemsko in ni produkt socialnega dialoga. Ostali sindikati v zdravstveni negi so bili do Pergama zaradi tega kritični.

Dogovor o podpisu aneksa h kolektivni pogodbi so sindikati v zdravstveni negi z ministrstvom za zdravje dosegli 3. novembra, po enotedenski beli stavki srednjih medicinskih sester, ki delajo v enotah intenzivne terapije III Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Nekaj dni kasneje sta Sindikat Kliničnega centra Ljubljana, ki je stavko organiziral, ter vodstvo UKC Ljubljana tudi podpisala dogovor o zaključku stavke.