"Takrat se je zares začelo. 45 kilogramov je šlo v 90, nato sem se zredil že za 181 kilogramov,“ je pojasnil za oddajo Good Morning America. Do leta 2008 je poročeni oče štirih otrok tehtal že 265 kilogramov, spopadal se je z visokim krvnim tlakom, zbolel je za diabetesom tipa 2, zaradi visoke teže pa ni uspel opravljati niti najbolj osnovnih opravil.

"Zavezovala sem mu čevlje. Pomagala obleči hlače. Vsi so se norčevali iz njegove teže,“ je povedala žena Michelle. Junija 2008 se je skoraj onesvestil med opravljanjem svoje službe varnostnika v kazinoju. Njegov šef je poklical 911, nakar so ga odpeljali na urgenco. Takrat se je začela njegova pot izgube teže.

"Zdravnik je vstopil v sobo in njegove prve besede so bile, kaj bi rad imel zapisano v svoji osmrtnici. Zakričal sem nanj in mu rekel, naj zapusti sobo. Bolnišnica je bila najbolj temačen prostor, a hkrati prostor ponovnega rojstva,“ je dodal Američan, doma v zvezni državi New Jersey.

Zdravnik Irineo Bustamante je bil tisti, ki mu je rekel "usodne“ besede. Povedal je, da jih ni izrekel še nikomur. "Ni deloval dobro. Res sem moral nekaj narediti,“ je dodal. Dve uri po prvem srečanju z Adamom se je Irineo vrnil v zdravniško sobo in ugledal spremembo.

"Kliknilo mi je. 100 zdravnikov mi je razlagalo, naj izgubim težo, a v tem stavku je bilo zaznati veliko neposrednosti,“ je pojasnil Slack. Hujšanja se je lotil s telovadbo in bolj zdravim jedilnikom. Minili so dnevi ležanja na kavču, zapovedal si je, da bo vsak dan vodil na sprehod družinskega psa Thunderja.

"Moraš si dati neko obveznosti. Zame je bila to hoja. Od začetka korak za korakom.“ V šestih mesecih je shujšal za skoraj 50 kilogramov, danes tehta skoraj polovico manj od začetne teže hujšanja, tj. dobrih 94 kilogramov.