Vsi jo imate. Kramo. Stare časopise pod stopnicami, škatle čevljev na hodniku. Misel na pospravljanje pa je tako utrujajoča, da raje živimo v ''nametanem'' stanovanju, kot da bi ga pospravili.

Walsh je sedaj razkril, da težave s težo povzroča prav (logično) stil življenja. ''Navlaka, kaos in debelost so neločljivo povezani. Vaš dom je namreč odsev vašega stanja duha in sledeč temu, tudi telesa.''

Če na kuhinjsko mizo odložite še en kup traparij, trdi Walsh, ki jih boste ''uredili kasneje'' in nato pograbite čokoladico, da boste ''lažje zdržali'' dnevni tempo, ki vas premetava od družinskih, službenih in ostalih dolžnosti, potem potrebujete premislek o vaših življenskih navadah.

Teža nima veze s kalorijami in trebušnjaki

Vaš dom je zasičen z nepotrebnimi stvarmi, ker ste izgubili nadzor nad njim. In če je v neredu vaša kuhinja, potem so v neredu verjetno tudi vaše prehranjevalne navade. ''Vaša teža nima veze s kalorijami ali s trebušnjaki. Vaša teža je povezana s tem kako živite,'' je prepričan Walsh.

''Vedno več ljudi stopa v stik z mano, in vsi mi povejo isto zgodbo o izgubljanju teže. Spoznal sem, da se zapolnjevanje življenja s stvarmi, ki ''prav pridejo čez sedem let'', ne konča pred vrati. Zavzame vaše življenje,'' je povedal Walsh, ki je dodal še, da ni nikoli nikomur, ki so ga prosili za pomoč, obljubil, da bodo izgubili težo, a se je ''pri veliko ljudeh zgodilo prav to'', takoj po tem, ko so se znebili vse navlake in prevzeli nadzor nad okoljem v katerem živijo.