Ko želimo biti uvidevni

Vsaka ženska, ki je bila v zvezi z moškim, je vsaj enkrat morala odigrati navdušenje nad darilom, ki ji v resnici ni bilo prav nič všeč. Iskanje darila pogosto zahteva vložek časa in truda, zato je včasih dobro odigrati, da nam je darilo všeč, saj bi z iskrenim nezadovoljstvom lahko užalili drugo osebo. Če pa ste partnerju že neštetokrat povedali, da ne marate rdeče barve, ta pa vam je kupil rdeč komplet spodnjega perila, je morda vseeno bolje, če ga opozorite na ponavljajočo se napako.

Ko želimo preprečiti prepir

Nestrinjanje glede malenkosti lahko privede do hujšega prepira, še posebej ko obe strani vztrajata, da imata prav. Namesto da bi vztrajali pri svojih argumentih, je zato včasih bolje pustiti stvar na miru in popustiti, pa čeprav s figo v žepu. To velja predvsem v situacijah, ko veste, da imate prav. Čas bo že pokazal, kdo je imel prav, partner pa se bo počutil slabo, ko bo ugotovil, da je izgubil brez vaših naporov, da bi ga prepričali v svoje stališče. To seveda velja za malenkosti, ko pa je govora o resnejših problemih, pa laž morda ni najboljša rešitev, saj se hitro zgodi, da s tem zgolj podaljšujete in poglabljate problem.

Ko želimo nuditi podporo

Partnerjev najnovejši hobi je lahko zgolj za zabavo, zato ga ni potrebno takoj opozoriti, da ne vodi nikamor, saj ima lahko vpliv tudi na njegove želje in sanje na profesionalnem področju. Zato je včasih partnerja potrebno podpreti tudi, ko so njegove želje neralne in od vas zahtevajo, da se zlažete, da verjamete vanj. Sanje nam dajejo elan, uničevanje sanj je zato še posebej okrutno. Tudi kadar se partnerju sanje ne uresničijo, je bolje, če se pretvarjamo, da nismo pričakovali, da se bo kaj takega zgodilo. Če mu priznate, da ste izid pričakovali, se lahko kaj kmalu znajdete v nemilosti zaradi premajhne podpore, ki ste jo nudili partnerju, in tudi neuspeh bi lahko vsaj delno postal vaša krivda. Kadar pa so partnerjeve sanje že na meji nevarnega, pa je vseeno najboljše, če ga poskušate pazljivo in nežno zbuditi iz sveta sanj.

Ko želimo ohraniti mirno hišo

Partnerjeva družina vam lahko gre na živce, a to še vedno ni razlog, da mu vaše mnenje takoj razložite na dolgo in široko. Precej bolje bi bilo, če mu nekatere reči, ki vas motijo, enostavno ne zaupate, saj gre konec koncev za njegovo družino. Če pa imate taščo, ki se vtika v vsak aspekt vašega življenja, je kritika več kot potrebna, vendar je vedno potrebno paziti, da ne gre za malenkosti, saj je izbira med vami in družino vedno rizična.