Ministrstvo za zdravje je potrdilo, da se termalna voda in klima v Rimskih termah lahko uporabljata kot naravno zdravilno sredstvo za bolezni gibalnega sistema, bolezni živčnega sistema, kardiovaskularne motnje, nevrovegetativne motnje, ginekološko rehabilitacijo, razne alergije in obolenja dihal, bolezni presnove, rehabilitacijo športnih poškodb in podobno.

Za izvajanje omenjene dejavnosti imajo v termah, ki sicer še ne morejo sprejemati bolnike z napotnicami, sodobno urejene prostore za opravljanje rehabilitacije in fizikalne medicine, z obnovo celotnih term pa je bolnikom na voljo tudi rimski bazen, savne in vse ostale storitve, potrebne za obnovo telesa.

Ob pridobitvi potrdila za opravljanje zdraviliške dejavnosti je direktorica Rimskih term Marjana Novak povedala, da je pridobitev verifikacije naravnega zdravilišča velikega pomena tako za njihovo dejavnost kot za razvoj Rimskih term.

"Ponovno smo dokazali, da imajo Rimske terme poseben pomen, tako iz zdravstvenega, sprostitvenega kot rehabilitacijskega vidika. Termalna voda in klima sta namreč že od nekdaj predstavljala tisto, zaradi česar so se ljudje vedno znova radi vračali v naše terme," je še dejala Novakova.

Prenovljene Rimske terme, ki so bile zaprte od oktobra 1991, so konec marca letos sprejele prve goste, konec maja pa jih je slovesno odprl premier Borut Pahor.