V sklopu študije so na inštitutu Kinsey zajeli 1009 heteroseksualnih parov srednjih in poznejših letih, ki so v dolgoletni (vsaj 25 let dolgi) zvezi. Pari so prihajali iz petih različnih držav – Japonske, Brazilije, ZDA, Nemčije in Španije, študijo pa so objavili v Archives of Sexual Behavior.

Strokovnjaki so odkrili, da so bili moški, ki so se s partnerkami večkrat poljubljali in crkljali, v povprečju kar trikrat bolj srečni v zvezah kot moški, pri katerih je do ljubkovanja prišlo redkeje. Pri ženskah pa takšno izkazovanje nežnosti ni kaj prida vplivalo na zadovoljstvo v zvezah.

Ženske in moški, ki se bolj pogosto dotikajo, poljubljajo in objemajo, hkrati pa večkrat seksajo, so v večini primerov tudi bolj spolno potešeni in zadovoljeni, je pokazala raziskava. Za ženske se je seks izboljševal skozi čas – ko so bile s partnerjem po 15 let, se je spolna potešenost v večini primerov znatno povečala.

Tako ženske kot moški so bili v zvezah bolj zadovoljni in srečni, dlje kot so bili skupaj. V nasprotju s stereotipi pa so bili moški za zveze večkrat dejali, da so v njih srečni, ženske pa, da so spolno potešene.

In kaj je v splošnem poskrbelo za zadovoljstvo? Pri ženskah sta bila ključna časovno trajanje zveze in pa njihova spolna dejavnost. Pri moških je za srečo poskrbelo več dejavnikov: dolgotrajne zveze, dobro fizično stanje, spolni odnosi in spolna zadovoljenost partnerk.