Predstavnik mesta za okoljska vprašanja Noel Collura je povedal, da je pobuda naletela na precejšnje zanimanje med drugimi obmorskimi mesti v Franciji, tudi Cannesa, ki že "resno razmišlja" o podobnem ukrepu.

Prepoved kajenja bodo nadzirali policisti in bodo tistim, ki bodo kadili, naročili le, naj tega več ne počnejo, ne bodo pa izrekali kazni.

Mesto se je sicer zgledovalo po New Yorku, kjer so februarja prepovedali kajenje v mestnih parkih, na plažah in trgih.

V Franciji je kajenje v javnih prostorih, kot so uradi, restavracije in železniške postaje, prepovedano od leta 2007.

Če bo islandski parlament sprejel pravno pobudo za kajenje, o kateri se trenutno razpravlja, bi prebivalci te države dobili cigarete le v lekarnah in na recept.

Zakonodajni predlog določa, da se kajenje razglasi za zasvojenost, kar pomeni, da bi bili kadilci obravnavani kot bolniki. Ti bi morali redno obiskovati zdravnika, cigarete pa bi dobili v lekarnah. V skladu s predlogom naj bi zdravniki spodbuditi kadilce, naj prenehajo kaditi, in jih pošiljali na tečaje za odvajanje od kajenja. Boj proti kajenju na Islandiji traja že več let, po letu 1991 je kadilo 30 odstotkov prebivalstva, danes pa le okoli 15. K temu so pripomogli tudi višji davki na tobak, kot tudi gospodarska kriza, ki je prizadela številne prebivalce. Škatlica cigaret na Islandiji stane 900 islandskih kron (5,41 evra).