Odprta vprašanja so ostala nerešena še na zavodski ravni v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor. Tamkajšnja enota Fidesa je vodstvu zavoda predložila v podpis sporazum o prekinitvi stavke, na katerega se vodstvo še ni odzvalo, zato stavkovne aktivnosti v UKC Maribor še niso odpovedane.

Zdravniki so se za opozorilno enourno stavko odločili, ker vodstva nekaterih zdravstvenih zavodov naj ne bi upoštevala septembrskega dogovora med ministrstvom in Fidesom glede razporejanja zdravnikov na delovna mesta v okviru zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva. Sprva je bila stavka napovedana za 4. april, a so jo nato prestavili na 5. maj.

Najbolj nezadovoljni so bili zdravniki v Mariboru, ki so stavko napovedali že za 10. marec. Na sestanku 8. aprila jim je vodstvo obljubilo, da bo zdravnikom, ki ne morejo koristiti prostih dni, ki nastanejo iz naslova dežurstev, te proste dneve izplačalo v obliki nadur. Nadure se plačujejo po plačnem razredu posameznega zdravnika, medtem ko je dežurstvo v skladu z novim pravilnikom, ki velja od začetka tega leta, vrednoteno glede na obremenjenost posameznega delovnega mesta.

Vodja zdravniškega sindikata Fides v Mariboru Boris Rižnar je takrat potrdil, da je bil dogovor dosežen in da je sam s tem zadovoljen. Stavke kljub temu ni dokončno odpovedal, temveč bo to storil, ko bo uprava dejansko pričela izplačevati dogovorjeno.