Mnogi bi rekli, da je današnja mladina v zahodnem svetu predvsem izpostavljena pritiskom, da imajo spolne odnose, saj jih na vsakem koraku obstreljujejo s sugestivnimi oglasi in zgodbami o mladih zvezdnikih, ki so "podivjali“. Nekatera dekleta pa se soočajo s povsem drugačnimi pritiski. Zaradi kulturnih in verskih razlogov se od njih pričakuje, da bodo ostale nedolžne vse do poročne noči.

Zaradi spolnih odnosov pred poroko jim grozi razlastitev, izgon iz družine in celo nasilje. Sedaj pa imajo možnost, da se tem težavam izognejo s pomočjo posebne operacije. Himenoplastika pacientkam namreč omogoči videz nedolžnosti, operacija pa skoraj zagotovo povzroči krvavitev ob naslednjem spolnem odnosu.

Mlada francoska muslimanka je povedala: "Operacijo sem imela zaradi družine. Ne vedo, da sem jo imela, opravila sem jo anonimno.“

Mlada Francozinja je ena od neznanega števila Evropejk, ki so se odločile, da jim kirurško rekonstruirajo himen. Operacija je priljubljena predvsem v Franciji, Nemčiji in Veliki Britaniji.

"Mnogo deklet me obišče, da bi opravil operacijo, ker jih kulturno poreklo sili, da so nedolžne do poroke,“ je povedal nemški plastični kirurg dr. Stephan Günther. "Povečini so muslimanke. Damo jim lokalno anestezijo in zašijemo membrano.“

Operacija je večinoma prekrita s tančico tajnosti, saj večina žensk ne želi, da bi kdo izvedel, da niso več nedolžne.