Pregledali so več kot 160 različnih študij in iskali podatke o povezavi pozitivnega razmišljanja in splošnega zdravja. Prišli so ''do neizpodbitnih dokazov'', da bolj kot so ljudje srečni, bolj so zdrav in dlje živijo.

Rezultati raziskave so pravzaprav še bolj jasni in nedvoumni kot na primer tisti, ki povezujejo predebelost s krajšanjem življenja. ''Bil sem skorajda šokiran, vsekakor pa močno presenečen, ko sem videl konsistentnost vseh zbranih podatkov, '' je dejal Ed Diener, vodja raziskave in profesor na univerzi v Illinoisu. ''Velika večina vseh raziskav potrjuje zaključek, da je sreča povezana z zdravjem in dolgoživostjo.''

Revizija je pregledala osem različnih tipov raziskav o življenjski dobi, ki so bile opravljene na ljudeh in živalih. Laboratorij je potrdil, da pozitivno mišljenje zmanjšuje raven s stresom povezanih homonov, izboljša odpornost in krepi srce, kar ni bilo potrjeno le na ljudeh. Tudi živali, ki so živele v stresnih razmerah, so imele višjo stopnjo oboljenj srca, umirale so hitreje kot njihovi vrstniki, njihov imunski sistem je bil oslabljen.

Diener je poudaril, da je raziskava pomembna predvsem zato, ker se večina trenutnih študij osredotoča na opozarjanje ljudi, da je so debelost, kajenje, slabe prehranjevalne navade in premalo rekreacije pomembni faktorji, ki krajšajo življenje. Nihče pa nikoli ne omeni, da vam lahko življenje močno podaljša že sam pozitiven pogled nanj. Na seznam stvari, ki vas bodo ohranile tu kako leto dlje, moramo zato dodati še ''ne skrbite, bodite srečni, izogibajte se kronični jezi in depresiji,'' je zključil Diener.