Ljudje, ki imajo bolj pogoste spolne odnose, tudi bolj pogosto sanjajo o njih, pogosteje pa o njih tudi sanjarijo. Preprosto rečeno, ljudje, ki imajo spolne odnose radi, ga imajo radi na več različnih načinov.

Sanj torej ne moremo nadzirati, zato bi morali o spolnosti bolj pogosto sanjariti. S tem se postavljata vprašanji, če se nam na ta način ne bodo bolj pogosto pojavljale tudi sanje o spolnosti? Bomo tako postali bolj vzburjeni in odprti za spolna doživetja? Vprašanji sta napačni. Predvsem se moramo naučiti bolj uživati in to dalj časa.

V spolnih sanjarjenjih se prav tako ne potrebujejo pojavljati zgolj predstave spolnega odnosa. Mnoge reči, ki so s spolnostjo samo povezane, so lahko precej bolj vzburljive, pa čeprav so precej manj eksplicitne. Na primer, ko hodite po ulicah ali vstopite v kavarno in čutite, da vam sledijo pogledi, čutite, da ste privlačni. Ni nujno, da ste všeč vsem, morda je že dovolj, da ste všeč nekomu iz vašega okolja, nekomu, ki je všeč tudi vam. Morda ste s to osebo že v zvezi. Majhne so razlike med sanjarjenjem in resničnostjo, še posebej, ko gre za resnične osebe.

Zbudite se in si predstavljate, da imate spolni odnos z osebo, ki vam je všeč. Vozite se v službo. Objemate se in dotikajte s to osebo. V službi imate premor. Razmišljajte o vseh neobičajnih mestih, kjer bi se lahko ljubili. Občutite, kako vas sanjarjenje telesno vzburja. Zvečer se zleknete v posteljo in sanjarite o vratolomnem spolnem odnosu pred spanjem. Je bilo za ta dan dovolj sanjarjenja? Potlej se ljubite s partnerjem preden zaspite.