Da je vegetarijanska prehrana prav tako ali pa še bolj okusna, pričajo številne slastne jedi rastlinskega izvora. Mednje sodijo tudi vegetarijanske polpete. Po vzoru klasičnega si lahko pripravite vegetarijanski hamburger.

Vzemite hlebček iz polnozrnate moke z rastlinsko maščobo (bogastvo balastnih in varovalnih snovi ter vitaminov B1, B2 in B6, koristnih za srce, kožo in živčevje), posut s sončničnimi peškami (energija rastlinskih vlaken, obilica beljakovin - 22/100 gramov semen, vitamini skupine B, A in E, železo in nenasičene rastlinske maščobe, ki znižujejo nevarni holesterol). Namesto mesne polpete uporabite rastlinski ocvrtek iz krompirjeve mase z dodatkom korenja, graha, paprike, kolerabice, bučk, čebule, česna in jajca ter začimb, kot so peteršilj, drobnjak, zelena, curry, krebuljica, origano ipd. Polpeta je bogata z rastlinskimi beljakovinami, ogljikovimi hidrati, vitamini, minerali in vlakninami. Dodamo še list ali dva sveže zelene solate, špinače ali radiča, paradižnika ali paprike - sendviču daje potrebno svežino in hrustljavost, vsebuje balastne snovi, visokovredne rastlinske beljakovine in sladkorje, minerale (železo), vitamine (B1, B2 in C) in zaščitne snovi. Vse skupaj obogatimo z običajnim kečapom ali še bolje z drobnjakovim prelivom (majoneznim prelivom ali tatarsko omako), ki oplemeniti okus vegi-burgerja (šopek dobro opranega drobnjaka ali peteršilja narežemo ter stresemo v zmes iz nekaj žlic skute in pol lončka kisle smetane, začinimo z jedilno žlico svežega naravnega limoninega soka, osolimo in popopramo, po želji lahko dodamo še noževo konico sladke ali pikantne paprike).

Ta dan pijemo samo naravne sadne in zelenjavne sokove, čaje in vodo.