Trend, za katerega bi lahko malo okrivili tudi Sarah Jessico Parker, ki je v vlogi Carrie Bradshaw po newyorških ulicah stopicala v čevljih Manola Blahnika in drugih svetovno priznanih oblikovalcev, spodbuja ženske k operaciji stopal – pogosto izključno iz estetskega vzroka.

Estetska kirurgija za stopala na kalifornijskem Beverly Hillsu je ena tistih, ki nudi vrsto operacij, vključno z najbolj značilnim „Pepelka posegom“ - korekcijo deformacije stopala, poznano kot haluks valgus, ki prizadene sklep med kostmi nožnega palca in prvo stopalnico.

Deformacija se pogosto pojavlja pri ženskah, ki redno nosijo čevlje z visoko peto – znano je, da se s tem borita Victoria Beckham in Kate Beckinsale.

Klinika, ki je med igralkami, manekenkami in športnicami zelo priljubljena, pa tudi ponuja „estetsko krajšanje nožnih prstov“, ki enostavno odstrani vršičke prstov, ki štrlijo čez sandale ali pa se morajo stlačiti v tesne čevlje.

Obstaja tudi poseben postopek, v katerem v konice nožnih prstov vbrizgajo maščobo iz trebušnega predela ter s tem omogočijo dodatno oporo ob dolgih dneh v visokih petah.

Ustanovitelj klinike Ali Sadrieh je za Wall Street Journal povedal: „Nerealistično je ženskam svetovati, naj ne nosijo visokih pet. Izmislil sem si postopke, ki ženskam omogočajo, da v visokih petah funkcionirajo brez bolečin.“

Klinika ponuja tudi podaljševanje in ravnanje prstov na nogah, obstaja pa tudi postopek, imenovan „hiperhidroza“. Ženskam pri tem postopku v stopala vbrizgajo botoks in s tem preprečijo prekomerno potenje stopal.