Poleg prašičje gripe, naj bi bili po besedah dr.Roberta Melamende izvlečki marihuane zdravilni za vse avtoimune bolezni, kot je multipla skleroza, artritis, diabetes, različne nevrološke bolezni, ter za zdravljenje različnih vrst raka.

Potem ko je včeraj Svetovna zdravstvena organizacija razglasila svetovno pandemijo prašičje gripe, se je oglasil dr.Melamende, ki trdi, da je rešitev problema v njegovih rokah. Sestavina iz rastline Cannabis Sativa, ki jo poznamo pod imenom marihuana, lahko bistveno ojača imunski sistem.

"Na osnovi nedavno odkritih učinkov kanabinoidov, ki so prisotni v marihuani, lahko trdimo, da imamo močno orožje v naših rokah, ki lahko prepreči širjenje virusa in reši na milijone živlljenj“, je dejal dr.Robert Melamende.

Statistika okužb:

Po najnovejših podatkih WHO se je do danes v 74 državah okužilo 29.669 ljudi, od tega jih je 145 umrlo. Največ okuženih je v ZDA, tam je umrlo 27 oseb. Druga država po številu obolelih je Mehika, kjer je virus zahteval največ življenj; 108. v Kanadi je bilo okuženih primerov 2978, štirje so umrli, v Čilu pa sta umrli dve osebi. Največji porast okužbe je bil v zadnjem času zaznan v Avstraliji. V tej državi smrtnih primerov še ni, zabeležili pa so 1307 okužb.