58-letna Patricia je za smrtno nevarno boleznijo, sindromom Guillain-Barré, ki napade celoten živčni sistem, zbolela leta 1991. Zaradi bolezni jo je prizadela paraliza, ki jo je delno premagala, ni pa se uspela znebiti paralize obraza, s tem pa tudi sindroma krokodiljih solz, ki je nastal kot stranski učinek.

„Z leti sem začela jokati in hlipati vsakič, ko sem jedla. Sprva sem mislila, da se mi to dogaja, ker jem tako vročo hrano, nato pa sem ugotovila, da to ni razlog,“ je povedala Patricia. „Nisem mogla več obiskovati restavracij in zabav. Solze so mi začele teči že ob eni sami skodelici juhe ali čaja. Na oči nisem mogla več nanašati ličil, saj so mi solze vse pokvarile. Sčasoma sem zapadla v depresijo in nisem hotela več zapuščati hiše,“ pravi.

Zdravniki so bolnico pozdravili z botoksom, ki so ji ga vbrizgali v veke. Patricia mora zdaj redno dobivati injekcije botoksa, ki se sicer uporablja za glajenje gub, da se simptomi bolezni ne bi več ponovili.

„Sprva me je pekla vest, saj je botoks zelo drag. Mislila sem, da si tega ne zaslužim. Toda stvar resnično deluje, kar pomeni, da lahko spet nosim ličila in hodim po svetu,“ je povedala zadovoljna Patricia.