Odgovorni urednik Dnevnikovega spletnega portala Milan Slana, ki bedi tudi nad DnevnikVideo.TV (ob vsebinskem urednikovanju Simone Rakuša), pravi, da njihov namen ni tekmovati z običajnimi televizijskimi postajami.

"Pri projektu DnevnikVideo.TV si ne delamo iluzij, da bomo že na začetku lahko tekmovali z drugimi TV-postajami po Sloveniji. DnevnikVideo.TV je spletna televizija in ne običajna TV, ki jo lahko spremljamo na 'kablu' ali z anteno. To je treba upoštevati," pojasnjuje Slana. Tudi zato bodo oblikovno drugačni od običajnih televizijskih programov, čeprav bo vsebina, to so novice iz Slovenije in sveta, enaka tistim na klasičnih TV-programih. Bodo pa novice predstavljene mnogo bolj zgoščeno, saj bodo prispevki dolgi med minuto in tremi.

"DnevnikVideo.TV je v osnovi 'video-on-demand TV'. Sistem je postavljen v okviru širšega sistema spletnih TV-postaj v Sloveniji, kar pomeni, da omogoča tudi prehod na druge vsebinsko drugačne kanale," pojasnjuje Slana. Tudi zaradi narave medija, ki bolj kot na neposrednih prenosih, ki so tehnično zelo zahtevni, temelji na posredovanju informacij na zahtevo, informativnega programa, ki bi potekal v živo, kot je to pri klasičnih televizijskih postajah, za zdaj ne bo. "Informativni program 'v živo' je v Sloveniji za zdaj iluzija, saj za to ni tehnoloških možnosti. Informativni program iz studia načrtujemo pred parlamentarnimi volitvami, ki bodo prihodnje leto, upamo, da že v živo," še dodaja urednik Dnevnikovih spletnih strani.

Tudi uporabniki bodo lahko v kratkem sooblikovali vsebino spletnega portala, saj uporabniške vsebine tudi v svetu pomenijo vedno pomembnejši segment interneta. V približno dveh mesecih bo tako mogoče na spletni portal naložiti tudi lastne video vsebine, ki bodo nato objavljene drugim uporabnikom portala. "O primernosti vsebine bo sicer odločal urednik, saj neprimernih video posnetkov zagotovo ne bomo objavljali," pravi Slana.

Hkrati je potrdil tudi informacije, da se na Dnevniku dogovarjajo z nekaterimi kabelskimi operaterji, da bi informativni program lahko ponujali tudi prek nekaterih kabelskih omrežij, vendar podrobnosti za zdaj še ni hotel razkriti.