V MAkSiju so zapisali, da želijo z delavnico varne vožnje v okviru prireditve Slovenski dan na Grobniku motoristom omogočiti vadbo prvin dobre vožnje pod vodstvom izkušenih inštruktorjev, hkrati pa jim dati nekaj koristnih nasvetov in napotkov za varno vožnjo v prometu.

Vodja projekta Varno z motociklom v društvu MAkSi Blaž Žganjar je prepričan, da bodo na tak način pripomogli k razmisleku motoristov o dejanski problematiki vožnje in bodo znali potegniti ločnico med športnim motociklizmom na stezi in vsakodnevnim preživetjem na cesti.

Delavnica je namenjena vsem motoristom in ne bo tekmovalnega značaja. K udeležbi zato vabijo vse, ki se bodo s svojimi jeklenimi konjički na ta dan podali na ogled tamkajšnjih dirk.

Športni motociklistični dogodek na dirkališču Grobnik pri Reki bo potekal že osmo leto zapored, namenjen pa je ljubiteljem dirkanja na stezi. Udeležujejo se ga številni ljubitelji motociklističnega športa iz Slovenije in sosednjih držav, saj jim ponuja možnost celodnevnih treningov in dirk.