Ustanovitelj in lastnik podjetja Igor Akrapovič je za Finance povedal, da je začetek leta dober in da bodo v prvih treh mesecih prodajo povečali za 16 odstotkov. Najbolj jo povečujejo zaradi izpušnih sistemov, ki jih prodajajo avtomobilistom.

Prav z njimi je podjetje Akrapovič, ki izdeluje in pod svojo lastno blagovno znamko prodaja izpušne sisteme za motocikle, eden od njihovih najpomembnejših segmentov pa je tudi dodatna oprema za športne motocikle, je lani ustvarilo okoli 22 odstotkov vseh prihodkov. Pred dobrimi tremi leti so vstopili še na trg izpuhov za avtomobile, kjer so predlanskim ustvarili desetino vseh prihodkov, lani pa že 22 odstotkov.

Igor Akrapovič je za poslovni dnevnik povedal, da jim tudi za letos kaže dobro. Kot kaže zdaj, bodo imeli 15-odstotno rast. Najbolj se jim povečuje avtomobilski segment, saj nemška avtomobilska industrija dela dobro. Pričakujejo, da bodo v treh do štirih letih s prodajo na avtomobilskem segmentu ustvarili toliko prihodka kot pri motociklih. In tudi na tem področju načrtujemo manjšo rast. Kot pravi, je najpomembneje to, da se večji trgi, kot je za njih denimo Španija, konsolidirajo. Podjetju Akrapovič redno zaposluje 470 delavcev, lastnik pa upa, da jim bo uspelo tudi na novo zaposlovati.