Vest o Capocellijevi dovolitvi nošenja ženskega pokrivala vsem muslimanskim ženskam v Travisu je prvi objavil lokalni časopis Corriere del Veneto, ki je v naslovu namignil, da želi Capocelli s privolitvijo izzivati župana Giancarla Gentilini. Ta je namreč pred tremi leti ukazal zapreti vse ženske, ki bi na delovnem mestu ali v kateremkoli drugem javnem prostoru s pokrivalom skrivale svoj obraz. Ob tej priložnosti je Gentilini spomnil na zakon iz leta 1975, ki tako početje prepoveduje. Dodal je tudi, da je žensko muslimansko pokrivalo kot maska, ki jo nosimo v času pusta in zato nošenje ne mora biti dovoljeno tudi druge dni v letu.''

Capocelli pa je na izjave župana odgovoril z izjavo, s katero je spomnil na zakon iz leta 2004. Ta dovoljuje nošenje pokrivala kot simbola verske pripadnosti, četudi oseba z njim skriva obraz na javnem mestu.

V vladi različna mnenja glede prepovedi

V vladi pa se pojavljajo različna stališča glede nošenja muslimanskih ženskih pokrival. Romano Prodi se z odločitvijo Capocellija ne strinja, saj pravi, da je v javnem prostoru potrebno prepoznati osebo in ta z nošenjem pokrivala ne sme skrivati svojega obraza. Na drugi strani pa se je oglasil minister za notranje zadeve Giuliano Amato, ki je poudaril, da s prepovedjo žalijo žensko dostojanstvo.

Bivši minister za pravosodje Roberto Castelli pa dodaja, da je nošenje ženskega pokrivala na ulicah prepovedano tudi zato, ker islamska religija že v drugih primerih izkorišča verska stališča za kršenje zakonov.