Sonia Dridi se je v soboto v živo javljala z osrednjega trga v Kairu, ko jo je obstopila skupina moških. Začeli so jo potiskati v različne smeri, poleg tega so jo še grabili. Celoten spolni napad je na kamero ujela televizija FRANCE 24, za katero je novinarka poročala o protestih.

"Obkrožali so me sodelavci, tako da se nisem počutila v veliki nevarnosti," je Dridijeva povedala v intervjuju in dodala, da je ravno kamera privabila jezne protestnike. "Poročanje mi je uspelo izpeljati do konca, a je bilo vzdušje ob koncu izredno napeto,“ je pristavila. "Moški so nas obkolili, večina med njimi je bila mladih. Začeli so me otipavati, jaz pa sem se samo držala kolega, ki mi je skušal pomagati in naju čim prej spraviti iz gneče.“

Televizija je ostro obsodila ponavljajoče napade na novinarje, za katere menijo, da bi jim moralo biti omogočeno svobodno opravljanje dela po vsem svetu. Dridijeva pa ni bila prva, ki se ji je v Egiptu pripetilo nekaj takšnega. V množičnih protestih proti režimu nekdanjega predsednika Hosnija Mubaraka je bilo namreč napadenih več tujih novinark.

Novinarke pa niso edine, ki jih Egiptu napadajo. Svet je pred nekaj meseci šokiral posnetek, ki je prikazoval napad vojakov na neko žensko, ki so jo pretepli in slekli, prav tako pa so se večkrat spravili tudi na ženske protestnice.