Hrvaška policija je po nekaj dni iskanja 34-letnega Nimca prijela v sredo v Zagrebu, zatem so ga zaslišali v Splitu in ovadili zaradi kraje 9,8 milijona kun od prodaje zemljišč v župniji Basta-Baška voda nedaleč od Makarske. Cerkveno zemljišče naj bi prodal brez ustreznega dovoljenja svojih nadrejenih, večino denarja pa je obdržal zase.

"V Zagreb nisem odšel, da bi se skril, temveč da bi se sestal s kardinalom Josipom Bozanićem in nadškofom Marinom Srakićem. Hotel sem ju opozoriti na malverzacije, ki v Baški vodi potekajo od leta 2006," je Nimac zaupal svojemu prijatelju. Kot poudarja časnik, se je Nimac pripravljen pokesati in objaviti informacije o poneverbi milijonov v lasti Cerkve.

Nimac je tudi v začetku tedna za Jutarnji list povedal, da je primer bolj zapleten kot se zdi ter da bo o vsem obvestil javnost. A so bili policisti hitrejši in so ga prijeli ter ovadili zaradi zlorabe položaja in pooblastil.

Po besedah neimenovanega vir zagrebškega časnika je Nimac govoril resnico, ko je omenjal malverzacije v župniji Marijinega vnebovzetja v Baški vodi od leta 2006. "Takrat so za 700.000 evrov prodali župnijsko stanovanje, sicer vilo v središču mesta. Namesto da bi denar uporabili za obnovo cerkve v župniji, kot je bilo načrtovano, je večina denarja končala v splitsko-makarski nadškofiji," je dejal vir.

Kot dodaja, se je Nimac ustrašil, da bi se podobno zgodilo z denarjem od prodaje nekaj manj kot 40.000 kvadratnih metrov zemljišča v njegovi župniji, zato je denar dvignili z računa župnije ter odšel v Zagreb.

Kot še omenja časnik, so Nimca prijeli v Kozarčevi ulici v Zagrebu, kjer živi tudi bivši hrvaški premier Ivo Sanader, ki je obtožen več primerov korupcije. Tam živi tudi izredni profesor anatomije Željko Kelović, ki so ga prijeli prejšnji teden zaradi suma korupcije na zagrebški medicinski fakulteti.

Hrvaški mediji so Nimca poimenovali "duhovnik playboy", ker naj bi v Zagreb pobegnil s svojo partnerko, s spornim denarjem naj bi med drugim kupil jahto, nov avtomobil ter stanovanja in druge nepremičnine.

Številni verniki so si ga zapomnili po njegovem razkošnem življenjskem slogu. Že pred leti naj bi imel avto znamke crysler, rad naj bi se kazal tudi v oblekah prestižnih blagovnih znamk.