Da se je bik nepričakovano izmuznil iz klavnice, so potrdili tudi v podjetju Košaki. Bik je zašel na Sodno ulico in nato na gradbišče novega krožišča, kjer je bil ustreljen z uspavalno pištolo. Uspavala naj bi ga pristojna oseba iz tovarne mesnih izdelkov.

Direktorica Vursa: Gre za izjemen primer

Generalna direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič predvideva, da je do pobega verjetno pripeljala nesreča pri delu, pravi pa, da takšni primeri niso ravno pogosti.

Veterinarska uprava RS (Vurs) nadzira vse klavnice oziroma vse, kar se dogaja v klavnicah, ampak mariborskega primera Čadonič Špeličeva podrobno ne pozna. "Gre za izjemen primer in v tem trenutku ne morem natančno povedati, kaj se je točno dogajalo. Bik jim je domnevno pobegnil iz boksa za omamljanje in to je pač nesreča pri delu," je dejala Čadonič Špeličeva.

Dodala je, da bik velika in nevarna žival in da so zato morali mesarji med drugim morali paziti, da jih bik ne bi poškodoval. Usmrtitev bika je sicer označila za neljubi dogodek, meni pa, da pri dogodku ni šlo za nikakršen prekršek. Tako tudi morebitnih sankcij očitno ni pričakovati.

Ne dogaja se pogosto, da živel pred zakolom pobegne iz klanvice

Vurs sicer nadzira ravnanje z živalmi pred zakolom, postopek omamljanja in zakola ter postopek z mesom oziroma živalskimi trupli. "Mi smo stalno prisotni v klavnicah in ne dogaja se pogosto, da živali pobegnejo pred zakolom iz klavnice," je še poudarila direktorica Vursa.

Zatrdila je tudi, da je bil v klavnici, iz katere je pobegnil bik, prisoten tudi uradni veterinar Vursa, ki je vedno prisoten pri zakolu živali in je bil o dogodku tudi prvi obveščen.