Do streljanja je prišlo, ko so policisti v okviru protiteroristične preiskave vstopili v stanovanje moškega. Ta je pričel streljati, na kar so policisti odgovorili. Pri tem so bili ranjeni trije policisti.

Po navedbah francoskega tožilstva je bil napadalec Jeremy Sydney "znan džihadist, ki je bil odločen, da bo umrl kot mučenik", navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Sicer so danes poleg v Strasbourgu protiteroristične akcije francoske policije potekale še v Parizu in drugih mestih po državi, kjer so aretirali skupno deset francoskih državljanov, starih med 19 in 25 let. Ob tem so zasegli tudi večjo količino orožja in denarja, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Francoski predsednik Francois Hollande je ob tem zatrdil, da si bo država še naprej prizadevala zaščiti državljane pred vsemi oblikami terorizma.

Akcije so potekale v okviru preiskave dogodkov 19. septembra, ko so neznanci v judovsko trgovino v pariškem predmestju odvrgli eksplozivno napravo, ki se je nato sprožila.

V eksploziji je bila poškodovana ena oseba, dogodek pa je sprožil buren odziv pariške judovske skupnosti, še poroča AFP.