Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon je turškega zunanjega ministra pozval, naj s Sirijo obdržijo odprte kanale komunikacije, da bi se izognili zaostritvam v zvezi z eksplozijo granate.

Turški zunanji minister je o eksploziji obvestil tudi generalnega sekretarja zavezništva Nato Andersa Fogha Rasmussena, podpredsednik vlade Bülent Arınç pa je za tiskovno agencijo Cihan povedal, da mora Sirija odgovarjati za incident ter da mora slediti odziv v skladu z mednarodnim pravom.

Reuters poroča, da so priče videle vsaj osem resno poškodovanih oseb, ki so jih odpeljali v bolnico. Med ranjenimi so bili trije policisti. Video posnetki so pokazali dvigajoč se oblak dima in prahu, medtem ko so prebivalci hiteli na pomoč ranjencem.

"Priletela je v sredino stanovanjskega območja in zadel hišo. Tri osebe so umrle, smo izvedeli iz bolnice,“ je za CNN Turk povedal župan Abdulhakim Ayhan. "Osebe, ki so živele v hiši, so umrle. Med njimi tudi ženska in otrok.“

Konflikt v Siriji je v zdnjih mesecih že večkrat prizadel prebivalce na turški strani meje. Turčija je aprila Združenim narodom prijavila incident, v katerem je bilo ubitih vsaj pet oseb. Potem ko je Sirija junija sestrelila turško izvidniško letalo, je Turčija okrepila vojaško prisotnost ob 900 kilometrov dolgi meji.