"Če govorimo o resetiranju, se moramo zavedati, predvsem če se nanašamo na računalniško terminologijo, da ne more trajati večno. Sicer to ne bi bilo resetiranje temveč napaka v programu," je pojasnil Lavrov. "Namesto razmišljanja o izbiri imena, bi se morali posvetiti našim odnosom. Če ponovno uporabim računalniško terminologijo, bi morali posodobiti našo programsko opremo."

Po njegovem bi k izboljšanju odnosov pripomoglo tesnejše gospodarsko sodelovanje, na mnoge druge ukrepe pa je treba počakati do volitev. Kakšne bodo razmere po njih je odvisno od zmagovalca, republikanski kandidat Mitt Romney je Obamo obtožil, da je preveč popustljiv do Moskve, Rusijo pa je opisal kot "glavnega geopolitičnega sovražnika ZDA".

Washington je v zadnjem času Moskovo kritiziral predvsem zaradi aretacije članic skupine Pussy Riot. Glede tega je Lavrov pojasnil, da je bila na Zahodu prikazana pokvarjena slika Rusije, ki je namigovala, da je bila tožba politično motivirana in je veljala kot pritisk na opozicijo.

Še enkrat je poudaril, da Rusija ne bo podprla načrtov za strmoglavljenje sirskega predsednika Bašarja al Asada, saj bi to po njihovem pomenilo "izbruh grozovite vojne", ki bi ogrozila več sto tisoč življenj.