V sklopu iskanja Jimmyja Hoffe, ki je izginil julija leta 1975, se je nabralo že na tisoče sledi, ki pa so vodile v slepe ulice. Preiskovalci pa so prepričani, da je bil njegov umor naročen. Njegovo izginotje je eno najbolj skrivnostnih v moderni zgodovini ZDA.

Policija ne verjame, da bodo našli truplo Hoffe

"Našli smo truplo neznane osebe," je za medije pojasnil vodja policije James Berlin. "Zaenkrat ne trdimo, da je to Jimmy Hoffa, pravzaprav ne verjamemo, da je to njegovo truplo," je bil jasen. Forenzikom bodo poslali nekaj različnih vzorcev zemlje, rezultati pa naj bi bili znani prihodnji teden. Če bodo potrdili, da so pod cesto človeški ostanki, bodo območje prekopali.

"Do nas je pristopila oseba, ki je trdila, da je bila priča smrti nekoga pred vsemi temi leti," je povedal vodja policije. Človek, ki se je obrnil nanje, naj bi namreč na dan njegove smrti ali pa dan zatem videl, kako na tistem območju pokopavajo truplo.

Eden najodmevnejših primerov izginotja

Hoffa ostaja eden najbolj znanih in razvpitih pogrešanih oseb v ameriški zgodovini, njegova domnevna smrt pa že skoraj štiri desetletja buri duhove in življenja preiskovalcev. Bil je eden najmogočnejših vodij sindikatov v času, ko so ti imeli ogromen vpliv na potek volitev (poleg tega pa so bili tudi povezani z organiziranim kriminalom). Mesto vodje sindikata je izgubil, ko so ga leta 1967 poslali v zapor zaradi goljufije in vmešavanja v delo porote, štiri leta kasneje pa ga je pomilostil predsednik Richard Nixon (pogoj za izpustitev je bil, da ne sme biti član sindikata vse do leta 1980).

Dva tedna pred njegovim izginotjem leta 1975 so v sklopu zvezne preiskave ugotovili, da je bilo iz največjega pokojninskega sklada sindikata Teamsters ukradenih na stotine milijonov dolarjev. 62-letnega Hoffo so zadnjič videli 30. julija istega leta, v restavraciji v predmestju Detroita. Tam naj bi se srečal z dvema mafijcema. Po poročanju FBI do srečanja ni prišlo, v agenciji pa verjamejo, da bi lahko bilo Hoffovo izginotje povezano z njegovo željo po vrnitvi na vrh sindikata in mafijskim vplivom na pokojninski sklad sindikata.