V svojem prvem nastopu pred GS ZN je Hollande opozoril na varnostne grožnje po svetu, Sirijo pa izpostavil kot najbolj nujno. Združeni narodi morajo po njegovi oceni Sircem dati podporo in pomoč, za katero so prosili, "predvsem zaščito osvobojenih območij in zagotovitev človekoljubne pomoči beguncem". Dodal je, da je treba režim sirskega predsednika Bašarja al Asada opozoriti, da bo mednarodna skupnost ukrepala, če bo uporabil kemično orožje.

Izpostavil je tudi, da Francija ne bo pristala na to, da Iran zavrača zahteve ZN glede njegovega jedrskega programa in pozval k nujnemu ukrepanju glede Malija, kjer so na severu nadzor prevzeli islamisti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Katarski emir, glavni podpornik sirske opozicije, je v govoru pozval k arabskemu vojaškemu posredovanju v Siriji za končanje konflikta. Šejk Hamad bin Halifa Al Tani je ocenil, da je bolje, "če arabske države same posredujejo iz človekoljubne, politične in vojaške dolžnosti in naredijo kar je treba za ustavitev prelivanja krvi", saj so bili vsi dosedanji poskusi mednarodne skupnosti neuspešni, VS ZN pa ni uspel najti rešitve. Pri tem je spomnil na arabsko posredovanje leta 1976 v Libanonu za ustavitev državljanske vojne.

O razmerah v Siriji se je ob robu zasedanja pogovarjala tudi ameriška državna sekretarka Hillary Clinton s posrednikom ZN in Arabske lige za Sirijo Lakhdarjem Brahimijem. Po navedbah ameriške tiskovne agencije AP sta govorila o načinih za združitev sirske opozicije in napredku na poti politične tranzicije.