Amir Ali Hadžizadeh, eden izmed poveljnikov v iranski revolucionarni gardi, je za tamkajšnje medije dejal: "Iran ne bo začel nobene vojne, lahko pa izvede preventivni napad, če bo prepričan, da njegovi sovražniki pripravljajo zadnjo fazo napada nanj."

Poudaril je, da bi vsak napad na Iran lahko sprožil tretjo svetovno vojno. "Ne moremo si predstavljati, da bi sionistični režim začel vojno brez ameriške podpore. Zato se bomo morali v primeru vojne boriti proti obema državama ter se zagotovo spustili tudi v konflikt z ameriškimi oporišči," je dejal. "V tem primeru bi se dogajale nepredvidljive in neobvladljive stvari. Lahko bi prišlo do tretje svetovne vojne."

Iran sicer grožnje Izraela ne jemlje resno, vendar je pripravljen, da se bo branil, je sporočil iranski predsednik Ahmadinedžad. "V osnovi grožnje cionistov nikoli ne jemljemo resno, poleg tega imamo na voljo dovolj sredstev, da se obranimo," je poudaril v New Yorku, kjer se je udeležil generalske skupščine ZN.

Izraelski premer Benjamin Netanjahu vse pogosteje omenja napad na iranske jedrske objekte, a je hkrati kritičen do Obame, ki naj bi se preveč zatekal k sankcijam in diplomaciji. Tako naj bi Iranu preprečili izdelavo atomske bombe. Teheran zanika govorice o tem, da izdeluje jedrsko orožje in zagotavlja, da jedrski program razvija za miroljubne namene, kot je pridobivanje energije.

Okoliščine v regiji naj bi bile tako napete, da se lahko vojna začne že jutri ali v bližnji prihodnosti, je dejal Hadžizadeh. "Naš odgovor bo presegel njihova pričakovanja," je povedal in pripomnil: "Njihova ocena naših raketnih zmogljivosti je napačna. Nimamo samo raket."