Današnjega sprejema, ki ga je papež za predsednike držav in vlad ter voditelje sredinskih demokratov priredil v rezidenci Castel Gandolfo, se je Zver udeležil s soprogo v imenu premiera Janeza Janše. Po besedah Zvera je papež v svojem 20-minutnem govoru opozoril na to, da še zlasti v trenutnih kriznih razmerah ljudje potrebujejo veliko več solidarnosti in pomoči.

Papež je posebej poudaril tudi, da trg ne more sam po sebi urejati vseh individualnih in družbenih vprašanj. "Red stvari ne more biti nad redom ljudi je sicer že stara teza katoliškega družbenega nauka, a je vendarle zdaj po mnenju papeža postala veliko bolj aktualna kot kadar koli doslej," je dejal Zver in pojasnil, da je papež spomnil tudi na pomembno vlogo politikov, zlasti tistih, katerih delo temelji na krščanskih vrednotah in načelih.

Zver se je v petek udeležil tudi srečanja voditeljev mednarodnega združenja Sredinskih demokratov, kjer je bil po njegovih besedah poudarek predvsem na problemu solidarnosti v sodobni družbi, ki je v krizi, in pravici do človekovega dostojanstva, ki se ravno zdaj najbolj krši.