Liberalni demokrati se soočajo z zelo nizko podporo javnosti, izidi ankete, ki jih je objavila televizija Sky News, pa so pokazali, da polovica njihovih privržencev ni zadovoljna s politiko stranke, tretjina pa si jih želi, da bi vladajoča koalicija razpadla.

"Država je v težkem gospodarskem položaju in politično je to zelo težko obdobje za liberalne demokrate," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes dejal Clegg.

Obenem je poudaril, da je vlada šele na polovici poti in končuje nekatere pomembne projekte in reforme, zato ne sme biti nobenega dvoma o tem, da bo njegova stranka vztrajala v njej.

Tokratni kongres v Brightonu, ki se bo končal v sredo, bo v znamenju gospodarskega položaja v državi. Začetek kongresa je spremljal protest kakih 200 ljudi, ki so kritizirali varčevalne ukrepe britanske vlade ter vzklikali: "Liberalni demokrati, sram vas bodi."

Clegg se je sicer v sredo javno opravičil, ker ni držal ene od predvolilnih obljub, namreč da ne bodo zvišali šolnin na univerzah. V posnetku, ki so ga objavili na spletu, je priznal, da obljube ni izpolnil.