Kot po poročanju Bete pravi Dačić, se ob tem postavlja vprašanje, ali bi rešitev z delitvijo Kosova lahko izzvala proteste v regiji, obenem pa se izogiba dejstvu, da je pretrese povzročilo tudi to, da je bila Srbija razdeljena.

Po mnenju predsednika srbske vlade trajne rešitve ni, politični dialog pa bi zagotovo lahko upošteval legitimne interese tako Srbov kot Albancev. "V tej fazi je sprejemljivo vse tisto, kar ni sprejetje enostranske neodvisnosti Kosova," je dejal in spomnil, da tudi pet članic EU še vedno ni priznalo Kosova.

Odnosi med Prištino in Beogradom se morajo po ocenah Dačića sprostiti, do vstopa Srbije v EU pa bo treba najti primerne in trajnostne rešitve.

Dačić je potrdil tudi, da pričakuje objektivno poročilo Evropske komisije o napredku Srbije na poti v EU, in dodal, da bo vsaka poteza Beograda v soglasju s predstavniki komisije, ker se, kot pravi, s tem srbska politika krepi. "Nova vlada ni storila ničesar, kar bi Evropska komisija lahko negativno komentirala," je še dejal.