"V vsaki vojni med civiliziranim človekom in divjakom, podprite civiliziranega človeka," piše v oglasu, ki ga je financirala Ameriška iniciativa za zaščito svobode. Pod tem piše, naj ljudje podprejo Izrael v boju proti džihadu. Z reklamo želijo kritizirati napade radikalnih islamistov po vsem svetu, poroča ABC News.

Oglas poudarja izraza civiliziran človek in divjak, izpostaviti pa želijo tudi, da so napadi na civilno prebivalstvo nedopustni. "Želimo poudariti, da je vojna proti civilnemu prebivalstvu divjaštvo. Rakete, ki jih na Izrael izstreljujejo iz Gaze, je divjaštvo, uničenje avtobusa je divjaštvo, napadanje avtobusa z izraelskimi ženskami in otroki je divjaštvo," je dejala predsednica iniciative Pamela Gellar in dodala, da so bili divjaški tudi napadi muslimanov v ZDA, Veliki Britaniji in v Španiji. "Samo navajam to, kar je očitno," je dejala Gellarjeva.

Oglas se bo pojavil po tem, ko so po vsem svetu izbruhnili nemiri zaradi objave ameriškega antimuslimanskega filma in karikature preroka Mohameda v Franciji. Gellarjeva je prepričana, da so ti nasilni protesti grožnja svobodi govora po vsem svetu.

Najprej naj bi bil oglas zavrnjen, saj naj ne bi izpolnjeval standardov, ki prepovedujejo zlorabo katere koli skupine. Sodišče je na koncu odločilo, da ti standardi niso v skladu z ameriško ustavo.