Nagrado bi izplačali sirski poslovneži, ki podpirajo opozicijo, je poročal Anadolu, pri tem pa se skliceval na vodjo FSA Ahmada Hijazija. Imen podjetnikov zaradi varnostnih razlogov niso razkrili.

Čeprav uporniki skušajo zrušiti Asadov režim, ki ga krivijo za na tisoče smrti v zadnjih 18 mesecih spopadov, pa sta za smrti številnih odgovorni obe strani. V poročilu človekoljubne organizacije Human Rights Watch so ravno včeraj zapisali, da vojnih zločinov obtožujejo tako sirske vojake kot uporniške skupine.

V Damasku so se danes spopadi nadaljevali, slišati je bilo več eksplozij, v celotni državi pa je danes umrlo vsaj 14 ljudi. Sirski režim je medtem sporočil, da se "junaške vojaške skupine soočajo s teroristi" blizu šole v Alepu, dodali pa so, da so večje število teh teroristov ubili, mnoge med njimi pa ranili.

Sirski režim je v vseh 18 mesecih, odkar potekajo spopadi, za nasilje obtoževal oborožene teroristične skupine. Asad je vodenje države prevzel leta 2000, pred tem pa je bil na njenem vrhu skoraj tri desetletja njegov oče Hafez.