So policiji predali napačen kondom?

V dokumentu, ki obsega več kot sto strani in so ga pregledali tudi Assangevi odvetniki, je med drugim zapisano, da so strgani kondom pregledali strokovnjaki dveh različnih forenzičnih laboratorijev. Nobeden od njih ni našel nikakršnih dokazov, da bi kondom kadarkoli nosil Assange, je poročal Daily Mail.

Odvetniki Assanga so povedali, da pomanjkanje dokazov in vzorca DNK na kondomu nakazuje, da bi lahko policiji bil predan napačen oziroma neavtentičen kondom.

Ženska, ki je kondom predala policiji, sedaj 33-letnica, trdi, da jo je Assange nadlegoval v njenem stanovanju v Stockholmu. Trdi namreč, da je v enem trenutku namenoma strgal kondom, da bi lahko imel z njo nezaščitene spolne odnose.

Assange sam trdi, da sta imela z žensko sporazumen spolni odnos, zanika pa, da bi namenoma kakorkoli poškodoval kondom. Policiji je že povedal, da je še cel teden dni bival pri omenjeni ženski, ki pa mu ni niti enkrat omenila kakršnegakoli strganega kondoma.

Druga ga obtožuje posilstva

Nasprotno prvemu primeru pa so Assangev DNK našli na kondomu, ki ga je policiji predala druga ženska, ki pa Assanga obtožuje posilstva. Natančneje, 29-letnica je trdila, da jo je Assange posilil medtem, ko je spala. Kasneje je policiji dejala še, da ni bila proti nezaščitenim odnosom z Assangom, kar pa je v nasprotju s prvo izjavo, ki jo je dala policiji. Assange posilstvo zanika, trdi, da je imel povsem sporazumen spolni odnos z obema ženskama.

Sicer pa se spletni žvižgač že od junija nahaja na ekvadorski ambasadi, kamor se je zatekel, ko je Velika Britanija odredila njegovo izročitev Švedski. Assange se samih obtožb spolnih napadov sicer ne boji toliko, kot se boji, da ga bodo Švedi predali v ZDA, kjer pa ga čakajo obtožbe zaradi razkrivanja tajnih vladnih podatkov.