Karikaturist se je ob koncu tedna udeležil dogodka protikorupcijskega gibanja, ki ga vodi Anna Hazare. Indijski mediji in lokalni veljaki so aretacijo obtožili in dejali, da gre za "nedopustno dejanje".

"Iz podatkov, ki sem jih zbral, karikaturist ni storil ničesar nezakonitega," je dajal predsednik indijskega tiskovnega sveta Markandey Katju. "Nezakonita aretacija je resen zločin. Aretirati bi morali tistega, ki je Trivedija aretiral," je še dodal. Katju je povedal še, da bi se politiki morali naučiti sprejeti kritiko na svoj račun. Če bo Aseem Trivedi spoznan za krivega, ga lahko doleti tudi triletna zaporna kazen.

Policija ga je prijela na podlagi pritožbe odvetnika, ki je dejal, da so karikature, ki jih Trivedi riše, anti indijske. V začetku letošnjega leta je bila s strani policije ukinjena spletna stran, na kateri so si uporabniki lahko ogledali njegova dela.

Aprila letos je bil aretiran tudi nek profestor s Kalkute, ker naj bi se z objavo karikatur posmehoval ministrici Mamati Banerjee.