Ruska državna tiskovna agencija Ria Novosti je minuli petek poročala, da je Svobodna sirska vojska v sporočilu, ki ga je objavil časnik Asharq al-Awsat s sedežem v Londonu, napovedala, da bodo od torka napadali civilna letališča v Damasku in Alepu ter komercialne lete, ker jih uporabljajo vojska in vojaško letalstvo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusko zunanje ministrstvo je ocenilo, da se je z "moralne in pravne zorne točke sirska opozicija kritično približala meji dejanj, ki se ne razlikujejo od zločinov Al Kaide". Omenjeno sporočilo Svobodne sirske vojske pa v bistvu potrjuje, "da je terorizem ena njenih glavnih metod," je prepričana Moskva, sicer ena glavnih zaveznic režima v Damasku.

Uporniki so minuli teden sporočili, da so sprožili operacijo napadov na sirske zračne sile. Po lastnih navedbah so sestrelili bojno letalo mig ter na tleh uničili več kot ducat letal.

V Siriji so se medtem danes spopadi nadaljevali in zahtevali več deset življenj. Sirska bojna letala so nadaljevala obstreljevanje četrti v Alepu, kjer podpirajo upornike in ubila več deset ljudi. V eksploziji avtomobila bombe v predmestju Damaska, kjer živijo večinoma podporniki režima, pa je bilo ubitih najmanj pet civilistov, 27 pa ranjenih, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice.