Svilana obtožnica bremeni, da je med letoma 2004 in 2007 od direktorja produkcijske hiše Core media Vladimirja Šelebaja Sellierja ali njegovih posrednikov prejel podkupnino v zameno za predvajanje oddaj na Novi TV.

Za vsako predvajano oddajo - "1 na 1", "U sridu", "Istraga" in "Interijeri" - naj bi Svilanu "na roke" plačali tisoč evrov, izhaja iz obtožnice. Začetek zgodbe sega v leto 2004, ko je Svilan s Hrvaške televizije (HTV) prestopil na Novo TV, kjer je skrbel tudi za sodelovanje z zunanjo televizijsko produkcijo.

Kot je napovedano, bodo med sojenjem zaslišali več deset prič, med njimi znano novinarko in urednico na HTV Hloverko Novak Srzić, ki je nekaj časa delala tudi na Novi TV. Med pričami pa bo nastopila tudi bivša Šelebajeva soproga in bivša novinarka HTV, Dijana Čuljak.

Kot prva priča je nastopil bivši član uprave Nove TV Branko Čakarmiš, ki je danes potrdil, da je bil Svilan odgovoren za predlaganje projektov, ki naj bi jih Nova TV kupila od zunanje televizijske produkcije.

Čakarmiš je dodal, da sta bili na nekaterih sestankih, na katerih so bili predstavljeni koncepti predlaganih oddaj, tudi Novak Srzićeva in Čuljakova, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Novak Srzićevo in Čuljakovo so hrvaški mediji v preteklih letih sicer pogosto omenjali v domnevnih korupcijskih aferah v nacionalni medijski hiši. Po izbruhu afere oktobra lani je Čuljakova odšla s HTV in se posvetila zasebnemu medijskemu podjetju.

Zaradi obtožnice, ki je bila potrjena junija letos, je Nova TV prekinila delovno pogodbo s Svilanom, ki je medtem sprejel ponudbo za zaposlitev z beograjske Pink TV.