Romney se je za obisk odločil po četrtkovem govoru v Tampi, kjer je sprejel predsedniško nominacijo svoje stranke. Najprej je po svojem govoru, v katerem je obljubil 12 milijonov novih delovnih mest in energetsko neodvisnost ZDA, obiskal Lakeland na Floridi, po Louisiani, kjer bo obiskal center za reševalne operacije v mestu Lafitte, pa se odpravlja na kampanjo v Cincinnati.

Tiskovni predstavnik Bele hiše Jay Carney je medtem sporočil, da je ponedeljek najzgodnejši datum za predsednikov obisk prizadetih območij. Pred tem bi ves varnostni in drug ceremonial, ki spremlja predsedniško povorko, lahko oviral operacije reševanja in obnove po nevihti.

Isaac, ki je sedaj le še nevihta, se je pomaknil v osrednji del ZDA, kamor po hudi suši prinaša težko pričakovani dež. Za seboj je pustil poplavljeno Louisiano in Mississippi, skupaj pet smrtnih žrtev, izpad elektrike za milijon odjemalcev in veliko dela pri odpravljanju posledic. Ocen škode za zdaj še ni.

Isaac je ta teden prestavil začetek republikanske nacionalne konvencije v Tampi, vendar se je po Mehiškem zalivu premikal proti severu daleč od zahodne obale Floride in Tampe ni prizadel. V sredo je na sedmo obletnico uničujočega orkana Katrina prispel do obale Louisiane in Mississippija, z vetrom in dežjem pa je bičal območje vse do Alabame.

Primerjave s Katrino so se izkazale za neupravičene, saj je prišel Isaac na kopno le kot orkan prve kategorije. Nasipi na kanalih okoli New Orleansa so vzdržali in poplav ni bilo. Voda je zalila nekaj redko poseljenih podeželskih območij.