Da bo stavka stekla v petek, je za dpa potrdil prvi mož sindikata Ufo Nicoley Baublies. Podrobnosti - točno uro stavke in prizadeta letališča - pa bodo razkrili šele šest ur pred začetkom. S tem želijo vodstvu letalskega prevoznika preprečiti možnost, da tja napoti dodatno osebje.

"Ali bo šlo za eno, dve ali na primer tri lokacije, tudi še ne moremo povedati," je dodal Baublies, ki pa zagotavlja, da v prvem delu zagotovo ne bo stavke na dveh tretjinah vseh nemških letališč.

V Lufthansi pojasnjujejo, da so na stavko pripravljeni in da bodo morda del potnikov preusmerili na partnerske letalske družbe. Ob tem pa ljudi opozarjajo, naj bodo pripravljeni na zamude in odpovedi poletov, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Kabinsko osebje Lufthanse si prizadeva za petodstotno zvišanje plač za 15 mesecev z začetkom letošnjega januarja. Pri tem se sklicujejo na dejstvo, da so tri leta njihove plače mirovale. Nasprotujejo tudi uporabi začasnega kabinskega osebja.

Za stavko so se odločili, potem ko so pogajanja z vodstvom družbe v noči na torek propadla. Zadnja ponudba vodstva nemškega letalskega prevoznika naj bi bila zvišanje plače za okrog 3,5 odstotka.

Z vprašanjem, ali zaradi stavke kabinskega osebja Lufthanse pričakujejo kakšne težave v obliki zamud ali zamikov poletov, smo se obrnili na Adrio Airways. Odgovorili so nam, da ne pričakujejo nobenih motenj prometa.