"Nimamo druge možnosti kot smrtno kazen," sta ob branju razsodbe poudarila dva sodnika. Kot glavno in odločilno kaznivo dejanje Kasaba pa sta omenila "vojno" proti indijskim oblastem. Pakistancu v skladu z indijsko zakonodajo zdaj preostane le še možnost, da se s prošnjo za pomilostitev obrne na indijskega predsednika.

Kasab je edini preživeli od desetih napadalcev, ki so sodelovali v napadih v Mumbaiju. Višje sodišče v tem mestu ga je februarja lani obsodilo na smrt z obešanjem, med drugim zaradi množičnega umora in terorizma, a se je na razsodbo pritožil, češ da ni bil deležen pravičnega sojenja.

Pakistanec Kasab je skupaj s še devetimi napadalci, ki naj bi pripadali islamistični skupini Laškar-e-Taiba s sedežem v Pakistanu, konec novembra 2008 v Mumbaiju zadrževal talce med drugim v dveh luksuznih hotelih. Med tridnevnim morilskim pohodom v finančni metropoli Indije je bilo ubitih 166 ljudi, med njimi tudi 26 tujcev, več kot 300 pa ranjenih.

Val napadov v Mumbaiju, ki se je začel 26. novembra 2008, je trajal kar 60 ur. Tarča so bili luksuzni hoteli, glavna železniška postaja in judovski kulturni center. Zaradi napadov so se močno poslabšali odnosi med Indijo in Pakistanom, potem ko so v New Delhiju krivdo zanje pripisali skupini Laškar-e-Taiba.