V letu 2011 je ameriški izvoz orožja prinesel 66,3 milijard dolarjev, kar je več kot tri četrtine svetovnih orožarskih poslov, ki so bili leta 2011 ocenjeni na skupno vrednost 85,3 milijarde dolarjev. Rusija je z ogromnim zaostankom zasedla drugo mesto ter zabeležila kupčije v višini 4,8 milijarde dolarjev.

Ameriški orožarski posli so leta 2010 znašali 21,4 milijarde dolarjev, v fiskalnim letu 2009 pa je bil dosežen zadnji rekordni mejnik v vrednosti orožarskih poslov, ki so bili takrat 31 milijard dolarjev.

Padec, ki je bil zabeležen leta 2010, povezujejo s širjenjem svetovne gospodarske krize, izjemen dvig prodaje od leta 2010 pa naj bi bil posledica rastočih napetosti z Iranom, ki so države, kot so Saudova Arabija, Združene arabske emirate in Oman, prepričale v nakup rekordnih količin orožja.

Omenjene države ne mejijo na Iran, zato prevladujejo dragi nakupi vojaških letal in kompleksnih protiraketnih sistemov. Dogovor s Saudovo Arabijo, ki je s 33,4 milijardami dolarjev največji kupec ameriškega orožja, vključuje 84 naprednih lovcev F-15 kot tudi nadgradnjo 70 tovrstnih lovcev, ki jih saudsko vojaško letalstvo že uporablja, helikopterje tipa apache in black hawk, raznovrstno strelivo, rakete in logistično podporo.