Danes bodo republikanci prav tako sprožili števec javnega dolga, da pokažejo volivcem, za koliko dolga se bo nabralo do konca konvencije. Delegati, politiki, novinarji in protestniki so v nedeljo prihajali v Tampo ob sončnem vremenu in tudi uvodna velika zabava na športnem stadionu 20 kilometrov iz mesta je potekala po načrtih.

Vreme se je začelo slabšati zvečer, nevihta Isaac, ki se bo danes daleč od zahodne obale Floride pomikala proti severu Mehiškega zaliva, pa naj bi Tampo dovolj namočila in popihala, da so se organizatorji odločili za spremembo urnika.

Predstavnik Romneyjeve kampanje Russ Schriefer je med drugim dejal, da bi bilo zelo nerodno za ljudi, da čakajo v vrstah za vstop v dvorano Tampa Bay Times Forum v dežju in vetru, ki lahko zapreta tudi mestne mostove. Schriefer je dejal, da bo morda še prišlo do kakšnih sprememb urnika, vendar pa za zdaj velja, da bodo delegati iz zveznih držav in ozemelj Romneyju in njegovemu podpredsedniškemu kandidatu Paulu Ryanu iz Wisconsina glasove oddali v torek.

Takrat bo potrjena tudi strankarska politična platforma za naslednja štiri leta, zvečer v času televizijskih prenosov pa bosta govorila med drugimi soproga nekdanjega guvernerja Massachusettsa Ann Romney in glavni govornik konvencije guverner New Jerseyja Chris Christie. Govorniki, ki so bili napovedani za ponedeljek, med njimi bogataš Donald Trump, pa so svoj prostor izgubili. Paul Ryan bo imel svoj govor v sredo, Romney pa na koncu konvencije v četrtek.

Schriefer novinarjem ni znal povedati, ali bo Isaac morda znova pokvaril urnik v sredo, ko bo predvidoma udaril ob obalo Mehiškega zaliva od Louisiane do severozahodnega dela Floride ravno na sedmo obletnico orkana Katrina, ki je leta 2005 ubil več kot 1800 ljudi in poplavil New Orleans. Isaac je bil v nedeljo še tropska nevihta, danes pa naj bi se okrepil v orkan prve ali druge kategorije. Republikanci so leta 2008 prav tako za en dan preložili konvencijo zaradi orkana Gustav.

Zaradi orkana bo sicer odpovedanih veliko zabav in vzporednih prireditev na zemlji in luksuznih jahtah na morju, ki tradicionalno krasijo strankarske konvencije v ZDA. Nevihta je spremenila načrte tudi podpredsedniku ZDA, demokratu Josephu Bidenu, ki je nameraval priti v Tampo in malce nagajati s svojim političnim zborovanjem.

Zaradi Isaaca tokrat v Tampi ne bo veliko protestnikov. V nedeljo so se v parku kilometer stran od dvorane, ki se ji ne smejo približati, zbrali pripadniki "okupatorskih gibanj" in z ledenimi bloki po tleh izpisali "srednji razred". Led se je v vročini stalil, kar je simboliziralo izginjanje srednjega razreda v ZDA. Nasilja ni bilo, policija pa je aretirala le enega protestnika, ki je s seboj prinesel mačeto. Protestirali so tudi ljubitelji psov v spomin na to, kako je Romney pred leti pozabil psa na strehi avtomobila, ko je družino peljal na dopust.

Nekaj zgage je v nedeljo delal kongresnik iz Teksasa Ron Paul, ki svoje predsedniške kampanje ni uradno prekinil in Romneyju ne namerava predati svojih delegatov. Na "protiprireditvi" je svojim privržencem kritiziral vodstvo republikanske stranke in napovedal, da bo stranka kmalu morala sprejeti njegova stališča, ki veljajo sicer za zelo radikalna, če bo hotela preživeti.

Republikanci se po krivdi senatnega kandidata Todda Akina iz Missourija bolj kot ponavadi soočajo tudi s problemom ženskih glasov. Romney je v nedeljo za televizijo Fox ponovno kritiziral Akinovo izjavo pred tednom dni, da pravica do splava ni potrebna, ker lahko žensko telo v primeru "legitimnega posilstva" samo zavrne zanositev.

Romney je ob tem dejal, da je žalostno, da kampanja demokrata Baracka Obame izkorišča takšne izjave v svojo politično korist. Akin je vrgel poleno v kolesje glavne teme konvencije, to je poudarjanje slabega gospodarskega položaja ZDA v času Obamove vladavine. Republikanci se morajo sedaj soočati tudi z ženskimi vprašanji, vendar zadrega ne bo šla stran, ker tudi njihov program izraža popolno nasprotovanje splavu tudi v primeru posilstva ali incesta.

V nedeljo je na to spomnil nekdanji republikanski guverner Floride Charlie Crist, ki je izrazil podporo Obami in zatrdil, da se del njegove nekdanje stranke pomika tako daleč v skrajnost, da več ni sposoben vladati. Vsi pripadniki obrobnih skupin, ki pri republikancih ponavadi težko najdejo svoj prostor, sicer ne mislijo tako. Na konvenciji je zelo aktivna organizacija homoseksualnih republikancev, ne glede na to, da stranka uradno nasprotuje njihovim porokam.