Tiskovna predstavnica ameriškega State Departmenta Victoria Nuland je sporočila, da sodelujejo z mehiškimi oblastmi pri preiskavi napada na dva uslužbenca veleposlaništva s strani neznanih napadalcev.

Ameriški mediji poročajo, da je šlo za dva marinca, vendar imeni nista znani. Mehiška mornarica pa je sporočila, da so bili napadalci zvezni policisti Mehike, ki so sedaj pod preiskavo.

Za zdaj kaže, da je prišlo do napake. Vozilo z mehiškimi policisti, ki so v območju pri mestu Cuernavaca iskali mamilarske gangsterje naj bi skušalo ustaviti ameriško, ki je skušalo pobegniti. Pridružila so se še tri vozila s policisti in Američana sta jo skupila. Ni še jasno ali sta streljala tudi Američana. Na kraj dogodka je nato prihitela tudi vojska.

Ranjena Američana so prepeljali v bolnišnico na zdravljenje in nista v smrtni nevarnosti. Eden je bil ranjen v nogo, drugi pa v trebuh in roko.

Do podobnih incidentov je v preteklosti že prišlo. Leta 2011 je bil ameriški agent agencije za priseljevanje in carino ubit v obračunu z gangsterji na severu Mehike. Leta 2010 pa je bila v Ciudad Juarezu ubita uslužbenka ameriškega konzulata skupaj z možem.