Javna oddaja delegatskih glasov posameznih zveznih držav in ozemelj ponavadi na strankarskih konvencijah v ZDA pride proti koncu, tokrat pa bo drugače, čeprav bo Romney nominacijo še vedno prejel zadnji dan konvencije. Odločitev stranke je praktična, saj ni nobenega dvoma, kdo bo predsedniški kandidat.

V preteklosti, ko se je o kandidatu odločalo šele na konvenciji, je bilo glasovanje proti koncu dogodka bolj smiselno in dramatično, v sodobni zgodovini pa gre le za formalnost, saj je kandidat znan že, ko zbere dovolj delegatskih glasov s strankarskimi volitvami in zborovanji. Romney jih bo imel na konvenciji okrog 2000.

Od Romneyjevih protikandidatov v procesu strankarskih volitev in zborovanj le še teksaški kongresnik Ron Paul ni predal svojih delegatov zmagovalcu. Nekdanji kongresnik iz Georgije Newt Gingrich in nekdanji senator iz Pensilvanije Rick Santorum sta to že storila, Paul pa namerava svojih 200 delegatov zadržati.

To bo tako v ponedeljek edina nepredvidljiva točka konvencije, ki bo sicer nato do konca potekala po ustaljenem scenariju govorov, kritik demokratskega kandidata predsednika ZDA Baracka Obame in potrditve strankarske platforme za naslednja štiri leta.